Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Το καινούριο …διαστημόπλοιο της Apple

Ένα γιγάντιο γυάλινο στρογγυλό κτίριο το οποίο θα θυμίζει διαστημόπλοιο, θα είναι ενεργειακά αυτόνομο και θα έχει μία καφετέρια χωρητικότητας 3.000 ανθρώπων, πρόκειται να φιλοξενήσει μέσα στα επόμενα χρόνια τα κεντρικά γραφεία της Apple, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Στιβ Τζομπς.
Ο ισχυρός άνδρας του τεχνολογικού κολοσσού παρουσίασε τα σχέδια του φουτουριστικού κτιρίου στο δημοτικό συμβούλιο του Κουπερτίνο της Καλιφόρνια και περιμένει την έγκρισή του προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής τον επόμενο χρόνο. Το κτίριο στη φημισμένη Σίλικον Βάλεϊ θα χωράει 12.000 υπαλλήλους, ενώ οι εγκαταστάσεις στο σύνολό τους θα καλύπτουν έκταση 600.000 τ.μ.
«Μπορούμε να κατασκευάσουμε τα καλύτερα γραφεία στον κόσμο» είπε χωρίς διάθεση μετριοφροσύνης ο κ. Τζομπς απευθυνόμενος στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, σε μία 20λεπτη παρουσίαση. «Πραγματικά πιστεύω ότι θα έρχονται φοιτητές της αρχιτεκτονικής για να το δουν. Είναι εκπληκτικό. Χρησιμοποιήσαμε τη τεχνογνωσία μας για να φτιάξουμε τα καταστήματά μας σε όλο τον κόσμο και τώρα γνωρίζουμε πώς να φτιάχνουμε τα μεγαλύτερα κομμάτια γυαλιού στον κόσμο για αρχιτεκτονική χρήση» προσέθεσε.
Το 80% της έκτασης θα καταλαμβάνεται από φυσικό τοπίο, ενώ το κεντρικό κτίριο θα περιβάλλεται από γυαλί. Το κάμπους θα διαθέτει τη δική του μονάδα προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες του σε ενέργεια, καθώς και ένα συνεδριακό κέντρο και ένα κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης (R&D) . Αν το συμβούλιο εγκρίνει την κατασκευή του, η Apple θα μεταφερθεί στο νέο της κτίριο μέχρι το 2015.


Πηγή:perierga.gr

3 σχόλια:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum