Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ο Θεοδωράκης είναι "εδώ"

«Το απόγευμα της Τετάρτης θα “καταλάβω” μόνος μου το δημόσιο αυτόν χώρο, (σ.σ Πλατεία Αριστοτέλους) που μου ανήκει, όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας».
Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Μίκης στην άρνηση του δήμου Θεσσαλονίκης να πραγματοποιήσει εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο, τον Γιώργο Κασιμάτη και ακαδημαϊκούς, όπως ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Η πολιτική αυτή κόντρα άρχισε από το πρωί της Τρίτης και εξελίχθηκε αρνητικά, οπότε και χρειάστηκε ο μουσικοσυνθέτης να αποστείλει το τελεσίγραφο προς τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.
Η ακατανόητη στάση του νεοεκλεγέντος δημάρχου έχει προκαλέσει πικρόχολα σχόλια και έντονο προβληματισμό στη Θεσσαλονίκη. Ακαδημαϊκοί αλλά και απλοί πολίτες διερωτώνται το πώς είναι δυνατόν να αρνηθεί κανείς στον Μίκη Θεοδωράκη την παραχώρηση της κεντρικής πλατείας της πόλης, πόσο δε μάλλον, όταν εκλεγεί από τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο με στόχο τις ριζικές αλλαγές στη Θεσσαλονίκη, αλλά κυρίως στη νοοτροπία διοίκησής της. «Δεν έχει το μέγεθος ο κύριος Μπουτάρης να αρνηθεί την πλατεία Αριστοτέλους» δήλωνε γνωστός πανεπιστημιακός του ΑΠΘ συμπυκνώνοντας στις λίγες αυτές λέξεις το κοινό αίσθημα απέναντι σε μία τέτοια απόφαση.
Ο Μίκης Θεοδωράκης καταγγέλλει την απόφαση, που την χαρακτηρίζει πολιτική, και αναφέρεται στο παρελθόν όταν επί «Βασιλευόμενης Δημοκρατίας» αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum