Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Η μαύρη Βραζιλιάνα με τα τρια λευκά παιδιά


Μια μαύρη μητέρα έχει προβληματίσει τους επιστήμονες με την γέννηση τριών παιδιών με λευκοδερμία.

Οι γονείς Rosemere Fernandes de Andrade και Joao είναι Αφρο-Βραζιλιάνοι, ωστόσο τα τρία από τα πέντε παιδιά τους είναι αλμπίνο.
Ο καθηγητής γενετικής Valdir Balbino του πανεπιστημίου του Pernambuco, δηλώνει ότι είναι πολύ σπάνιο περιστατικό αν λάβουμε υπόψη ότι οι γονείς και τα δυο άλλα παιδιά είναι μαύρα. Για να γεννηθεί ένα παιδί με λευκοδερμία πρέπει και οι δυο γονείς να διαθέτουν το αντίστοιχο γονίδιο. Ωστόσο και πάλι υπάρχει μια στις τέσσερις πιθανότητες το παιδί να γεννηθεί με αυτήν την πάθηση.
Η οικογένεια ζει στην φτωχογειτονιά της Olinda στην βορειοανατολική Βραζιλία και τα παιδιά βιώνουν τα πειράγματα των συμμαθητών τους στο σχολείο.


Η κατάσταση επηρεάζει περίπου ένα στα 17.000 άτομα. Αυτοί που πάσχουν από λευκοδερμία δεν παράγουν αρκετή από την χρωστική μελανίνη, η οποία και δίνει το χρώμα στο δέρμα, τα μαλλιά και τα μάτια και προστατεύει το σώμα από τις ακτίνες του ήλιου. Συχνά υποφέρουν από μεγάλη μυωπία και ευαισθησία στο φως.
Η κυρία Fernandes δήλωσε ότι πασχίζει για να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα για τις κόρες της Ruth, 10 ετών και Esthefany, 8 ετών, καθώς και για τον πεντάχρονο γιο τους Kauan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum