Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ο Γιωργος ζοριζεται και οι «δελφινοι» παιρνουν θεση μαχης...

Από χθες το βράδυ, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε...
κυβέρνηση εθνικής ενότητας αλλά σε ανασχηματισμό, η πλειοψηφία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ αντελήφθη ότι η παρτίδα έχει χαθεί.

Και αυτό, άσχετα με τις δημόσιες δηλώσεις απόδοσης των ευθυνών στον Αντώνη Σαμαρά. Κάποιοι από αυτούς εξάλλου, λίγες ώρες πριν, επιχειρηματολογούσαν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων υπέρ της ορθότητας της (μεσημεριανής) απόφασης του Γιώργου να προτείνει (όπως γνωστοποίησε ο Γ. Πεταλωτής) στον Σαμαρά οικουμενική κυβέρνηση στην οποία ο ίδιος δεν θα συμμετείχε.

Φυσικά στο ΠΑΣΟΚ υπήρξε συσπείρωση- στην Ιπποκράτους συγκεντρώθηκαν περίπου 300 άτομα, ενώ τα τηλέφωνα πήραν φωτιά.

Τα ανώτερα στελέχη ωστόσο, κινούνταν σε διαφορετικό μήκος κύματος. Κοινός τόπος των εκτιμήσεών τους ότι ο Γ. Παπανδρέου δείχνει να μην μπορεί να σηκώσει το βάρος- ανθρώπινα- και ότι εγκλωβίστηκε κατά τη διάρκεια της 20λεπτης συνομιλίας με τον Α. Σαμαρά. Ταυτοχρόνως, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι απέφυγε να απευθύνει ζωντανά το διάγγελμα και προτίμησε να κοινοποιήσει τον ανασχηματισμό με μαγνητοσκοπημένη δήλωση.

Όλα αυτά οδηγούν τους κορυφαίους να ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα που θα προκύψει πιθανότατα μετά τις εκλογές- η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έρχεται πιο κοντά πλέον.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του: «Αισθάνομαι ότι από σήμερα υπάρχει πολιτικό κενό. Δεν με ειδοποίησε κανείς. Μου τηλεφωνούσαν και δεν ήξερα τι να πω’ δήλωσε. Ο υπουργός Υγείας έχει ανοίξει δική του περπατησιά, υποστηριζόμενος από πολλά στελέχη του πρώην «βενιζελικού» στρατοπέδου.

Η διαφωνία της εξέφρασε και η Άννα Διαμαντοπούλου από την προσωπική της ιστοσελίδα, τονίζοντας ότι οι πολιτικοί και όχι οι τεχνοκράτες, είναι αυτοί που θα πρέπει να δώσουν την πολιτική λύση, στη βαθιά κρίση που περνά η χώρα. Η υπουργός Παιδείας δεν έχει κρύψει τις φιλοδοξίες της- στηρίζεται από στελέχη του «σημιτικού» μπλοκ με τον Χρήστο Πρωτόπαπα σε ηγετικό ρόλο και επαναδραστηριοποιεί το δίκτυο που είχε κτίσει σε όλη την Ελλάδα.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει φροντίσει να καταστήσει σαφείς τις διαφοροποιήσεις του εδώ και καιρό στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου και όχι μόνο. Προσπάθησε μια φορά, απέτυχε και τώρα οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι έχει διδαχθεί από τα λάθη του και δεν θα τα επαναλάβει.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ρίχνει βάρος στο υπουργείο του προσπαθώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις πολεμώντας το μέτωπο της ακρίβειας. Δεν έχει όμως σημαντικά κομματικά ερείσματα και το γνωρίζει.

Ο Χρήστος Παπουτσής έχει διαφωνήσει με την οικονομική πολιτική από τους πρώτους, εκφράζοντας αρχές του «ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα». Στηρίζεται από σημαντική ομάδα στελεχών που κανείς όμως δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια την δυναμική της.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αποτελεί την έκφραση του «ΠΑΣΟΚ του Γιώργου». Αυτό για άλλους είναι καλό, για άλλους όχι. Κρατάει σαν όπλο και τον Καλλικράτη.

Μήνες πριν, θα αναφέραμε και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Σήμερα, μια τέτοια αναφορά θα φάνταζε χειρότερη και από το πιο κακόγουστο αστείο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum