Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ !

Είχε πεθάνει πριν από μερικούς μήνες

Ο Rodney Hogg σκαρφάλωσε στην υψηλότερη κορυφή της Γης, και αντίκρισε το πτώμα του φίλου του σε μία εξοχή στο βουνό χίλια μέτρα κάτω από την κορυφή του.

Ο 28χρονος  Kinloch, προσπάθησε να ολοκληρώσει την δοκιμασία των 7 Κορυφών, τον προηγούμενο χρόνο. Σε αυτή, αναβάτες προσπαθούν να κατακτήσουν την υψηλότερη κορυφή της κάθε ηπείρου.

Κατά την κατάβαση όμως στο όρος Έβερεστ, ο σκοτσέζικης καταγωγής αναρριχητής συνάντησε αντίξοες καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή από τα κρυοπαγήματα και την εξάντληση.

Oι υπόλοιποι από την ομάδα του κατέβαλλαν προσπάθειες για να τον διασώσουν, ενώ περιέγραψαν πως προτού καταρρεύσει εμφάνισε αποπροσανατολισμό και τύφλωση χιονιού. Μάλιστα στις προσπάθειές συμμετείχαν και τρεις Sherpas, ένας ορεινός λαός του Νεπάλ, που έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη ως αχθοφόροι και οδηγοί. Ήταν και οι πρώτοι άνθρωποι που έφθασαν στην κορυφή του Έβερεστ.

Ο Hogg, δήλωσε στον τύπο, ότι μόλις είδε το πτώμα από μακριά είχε καταλάβει ότι ήταν αυτός. Μπορούσες να δεις το πρόσωπό του, ήταν λες και είχε καθίσει να ξαποστάσει. Το ψύχος τον είχε διατηρήσει, αποτρέποντας την αποσύνθεσή του.

Η οικογένεια του αποθανόντα, είχε ζητήσει από τονHogg να τους φέρει πίσω την ψηφιακή κάμερά του, μιας και θα είχε τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, συμπεριλαμβανομένου και του πανυγιρισμού του που κατέκτησε την κορυφή. Δυστυχώς ήταν πρακτικά αδύνατο να πλησιάσει στο πεθαμένο φίλο του.

Για την ιστορία το Έβερεστ είναι ο παγωμένος τάφος για τουλάχιστον 200 ορειβάτες, που πέθαναν στην προσπάθειά τους να καταλάβουν την ψηλότερη 
κορυφή του πλανήτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum