Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κιλκις: Μηνυμα αισιοδοξιας με... ξαφνικες αγκαλιες!

Το μήνυμα στα πλακάτ ήταν ξεκάθαρο: «Free Hugs», δηλαδή «δωρεάν αγκαλιές». Τα κρατούσε μια παρέα νεαρών ατόμων, τα οποία πέρασαν όλη την ημέρα τους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης του Κιλκίς περιμένοντας αγνώστους για να τους σφίξουν στην αγκαλιά τους και να τους στείλουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας...

Οι περαστικοί ξαφνιάζονταν. Οι περισσότεροι προσπερνούσαν. Κάποιοι κοντοστέκονταν. Αρκετοί όμως άνοιξαν την αγκαλιά τους για να σφίξουν τα νεαρά αυτά άτομα, που αποτελούν μέλη μιας καμπάνιας που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια στην Αυστραλία και διαδόθηκε παγκοσμίως μέσω των κοινωνικών δικτύων και του internet.

«Για πρώτη φορά συμμετείχαμε σε μια τέτοια εκδήλωση. Ήταν μια ωραία εμπειρία που είχε την ανταπόκριση του κόσμου. Κάποιοι από τους περαστικούς μας πλησίασαν για να τους αγκαλιάσουμε, κάποιοι όχι… Μας απέφυγαν», δήλωσε ο 18χρονος Κώστας Βορρές, ένα από τα παιδιά που μοίρασαν απλόχερα αγκαλιές σε συμπολίτες τους.

«Στόχος μας ήταν να προσφέρουμε αγάπη, ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά σε όσους τα χρειάζονται σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Θέλαμε -έστω και για λίγο- να αφήσουν στην άκρη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», πρόσθεσε ο νεαρός, τονίζοντας πως μπορεί η παρέα που χάριζε δωρεάν το πρωί, όταν ξεκίνησε, να ήταν ολιγομελής, έως το τέλος της ημέρας, όμως, ο αριθμός των συμμετεχόντων ολοένα και μεγάλωνε.

Οι νεαροί κρατώντας τα πλακάτ προσέγγιζαν τους περαστικούς και τους ρωτούσαν «θέλεις μια αγκαλιά;», ενώ τους ενημέρωναν για την καμπάνια «Free Hugs». Η εκδήλωση θα επαναληφθεί και την επόμενη Κυριακή, 26 Ιουνίου, στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογες συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η ιδέα της καμπάνιας ξεκίνησε από την Αυστραλία και συγκεκριμένα τον Χουάν Μαν, ο οποίος για προσωπικούς λόγους αποφάσισε να φύγει από το Λονδίνο και να επιστρέψει στην πόλη όπου γεννήθηκε, το Σίδνεϊ. Εκεί, όμως δεν είχε κανέναν να τον περιμένει. Έτσι, έγραψε σε ένα χαρτόκουτο «Free Hugs» και στάθηκε σε έναν κεντρικό δρόμο της πόλης περιμένοντας κάποιον να τον αγκαλιάσει. Τα πρώτα λεπτά ήταν περίεργα, όμως μετά άρχισαν να τον πλησιάζουν άνθρωποι που είχαν την ίδια ανάγκη μ’ αυτόν: μια αγκαλιά.

Το παράδειγμα του ακολούθησαν αρκετοί νέοι από όλο τον κόσμο, προσφέροντας δωρεάν αγκαλιές και δωρεάν χαμόγελα. Από την Αυστραλία η ιδέα διαδόθηκε στην Ταϊβάν, στις ΗΠΑ, τη Φιλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη συνάθροιση εναγκαλιζόμενων (16.000 τον αριθμό) έως και την Ελλάδα. Οι «δωρεάν αγκαλιές» δημιούργησαν μπλογκς και σελίδες σε κοινωνικά δίκτυα, ενώ τα βίντεο που αναρτώνται στο διαδίκτυο προσελκύουν εκατομμύρια «χτυπήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum