Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Η τραγικη μητερα του Αλεξ ξεσπα: "Δεν αντεχω"

«Οποιος νομίζει ότι θα ξεχάσω όλη αυτήν την απαράδεκτη ιστορία μόνο και μόνο για να βρω την ησυχία μου, κάνει λάθος.» Με αυτά τα λόγια η Νατέλα, η τραγική μητέρα του άτυχου Αλεξ Μεσχισβίλι από τη Βέροια, σπάει τη σιωπή της και μιλάει αποκλειστικά στην «Espresso της Κυριακής» πέντε χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα με δράστες παιδιά ηλικίας από έντεκα έως δεκαπέντε ετών, το οποίο προκάλεσε ανατριχίλα, φρίκη και αποτροπιασμό στο πανελλήνιο.

Το φονικό σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2006, αλλά παρέμενε ανεξιχνίαστο επί περίπου τέσσερις μήνες, οπότε και αποκαλύφθηκε ότι πέντε παιδιά (δύο Ελληνες, ένας Αλβανός, ένας Ρουμάνος και ένας Βορειοηπειρώτης) ήταν οι δράστες. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι και σήμερα η σορός του 11χρονου δεν έχει βρεθεί, γεγονός που προκαλεί στη Νατέλα Ιτσουαΐντσε αβάσταχτο πόνο, αλλά την ίδια ώρα τής δίνει δύναμη να συνεχίσει να ψάχνει και να ζητάει απαντήσεις για το πού βρίσκεται το παιδί της.....

«Πέρασαν πέντε χρόνια από την τελευταία φορά που είδα τον μοναχογιό μου. Δεν θέλω να πλάθω εικασίες, όμως έχω κάθε δικαίωμα να ξέρω τα γεγονότα. Ολοι οι δράστες είναι ενήλικοι πλέον… Ως μητέρα θεωρώ ότι το καθήκον μου είναι να χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο μέσο για να μάθουμε τι έκαναν στον γιο μου εκείνο το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου» τόνισε η Νατέλα, διευκρινίζοντας η αγωγή ύψους 300.000 ευρώ που κατέθεσε έγινε τόσο εναντίον των παιδιών όσο και των οικογενειών τους γιατί, όπως εξηγεί: «Είμαι σίγουρη ότι, αν ήθελαν, μπορούσαν να μας αποκαλύψουν αρκετά πράγματα. Ομως δεν το έκαναν. Αναμφισβήτητα όλη η διαδικασία είναι απίστευτα ψυχοφθόρα για μένα, την οικογένεια και το περιβάλλον μου. Αλλά όποιος νομίζει ότι εγώ θα ξεχάσω όλη αυτήν την απαράδεκτη ιστορία μόνο και μόνο για να βρω την ησυχία μου, κάνει λάθος».

«Δεν αντέχω…»

Η τραγική μητέρα μίλησε για το πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη -ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό- την ώρα που περπατούσε στο δρόμο να βλέπει στο απέναντι πεζοδρόμιο κάποιον από τους δράστες: «Ζούμε σε μια μικρή πόλη και συναντιόμαστε σε καθημερινή βάση. Αυτό στην αρχή ήταν επίπονο, να βλέπεις δηλαδή έναν που έλεγε “χτυπήσαμε τον Αλεξ και τον σκοτώσαμε” μαζί με τον άλλον που “αρνείται κάθε συμμετοχή” να κάνουν παρέα βόλτες στο πάρκο της Ελιάς. Κανένας δεν μπόρεσε να μου εξηγήσει το πώς πρέπει να το αντιμετωπίζω. Μόνη μου έμαθα να ζω σε αυτήν την αλλόκοτη κατάσταση. Δεν χρειάζεται να τους βλέπω μπροστά μου για να νιώθω πέρα από το μόνιμο πόνο στην καρδιά απελπισία, απέχθεια και αγανάκτηση». Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται πλέον να επικοινωνήσει με κάποιον από τους «πρωταγωνιστές» της τραγικής υπόθεσης, καθώς το θεωρεί χαμένη υπόθεση: «Δεν κάνω ούτε καν σκέψεις γι’ αυτό. Υπήρξε παλαιότερα μία μοναδική απελπισμένη προσπάθεια. Στην ερώτηση που τους έκανα “τι κάνατε στο παιδί μου;” έλαβα την κυνική απάντηση “θα το μάθεις στο δικαστήριο”»!

Πριν από λίγο καιρό, η Νατέλα κατέφυγε και πάλι στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βέροιας αγωγή ύψους 300.000 ευρώ εναντίον των πέντε παιδιών (οι τρεις είναι πλέον ενήλικοι) που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλεξ, των επτά γονιών τους και ακόμη ενός εμπλεκόμενου ατόμου στην υπόθεση. Η γυναίκα αξιώνει τόσο από τα παιδιά όσο και από τους γονείς τους το συγκεκριμένο ποσό ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη, με στόχο να μάθει πού βρίσκεται το παιδί της. Η ίδια είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος: «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, το πρώτο που έμαθα είναι να μην ξοδεύω χρόνο για να κάνω υποθέσεις, αν δηλαδή η αγωγή θα είναι η τελευταία προσπάθειά μου. Ασχολούμαι περισσότερο με την πραγματικότητα. Προς το παρόν έχουμε τέσσερα δικαστήρια. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το πούμε “τελευταία προσπάθεια”».

Σήμερα η Νατέλα διδάσκει μουσική σε σχολείο γειτονικής πόλης και τα απογεύματα παραδίδει μαθήματα σε ωδείο της Βέροιας. Ζει με τον εδώ και επτά χρόνια σύζυγό της Δημήτρη Σιαΐνη, ο οποίος για την ίδια αποτελεί στήριγμα.


«Κάποιοι ήθελαν να στρέψουν τις έρευνες σε διαφορετική κατεύθυνση»

Μιλώντας στην «Espresso της Κυριακής» ο δικηγόρος της Νατέλα Μανώλης Αναστασάκης έκανε λόγο για μία υπόθεση, η οποία τον συγκλόνισε: «Οταν η Νατέλα μού έκανε την τιμή να την αναθέσει στο γραφείο μου, βρέθηκα αρχικώς σε πολύ μεγάλο δίλημμα. Και τούτο διότι η υπόθεση αυτή είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα και δεν θυμάμαι να υπάρχει ανάλογη στα δικαστικά χρονικά. Δυστυχώς στην αρχή χάθηκε πολύτιμος χρόνος και τα σενάρια που εξύφαναν κάποιοι αποπροσανατόλισαν τις έρευνες από τη σωστή κατεύθυνση. Σημαντική συμβολή στο να ξετυλιχθεί το κουβάρι και να οδηγηθούν οι δράστες στη Δικαιοσύνη είχαν η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη και ο ντετέκτιβ Γιώργος Τσούκαλης. Ωστόσο, η εξαφάνιση του Αλεξ εξακολουθεί μέχρι και σήμερα, παρά την ανεύρεση και τιμωρία των δραστών, να παραμένει μυστήριο, καθώς δεν έχει βρεθεί το σώμα του άτυχου παιδιού. Είμαι βέβαιος ότι κάποτε θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και θα λυθεί το μυστήριο» τόνισε ο κ. Αναστασάκης και εξήγησε ότι σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η προσφυγή της Νατέλα στα πολιτικά δικαστήρια μετά την ηθική δικαίωσή της και την τιμωρία των δραστών από την ποινική Δικαιοσύνη:

«Ασφαλώς, τόσο η ανθρώπινη ζωή όσο και ο πόνος δεν αποτιμώνται σε χρήμα, όμως η υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης είναι μια μορφή τιμωρίας αλλά και πίεσης προκειμένου να ανοίξουν ερμητικά κλειστά στόματα. Το ότι μέρος της αποζημίωσης που θα επιδικασθεί, πλην των εξόδων, θα διατεθεί σε κοινωφελείς οργανισμούς που έχουν ως δράση τη φροντίδα και την προστασία παιδιών, δείχνει και την ποιότητα και τη μεγαλοσύνη αυτής της μάνας, περνά όμως και ένα μήνυμα: να μην χαθούν άλλες παιδικές ψυχές. Ας τις βοηθήσουμε».






on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum