Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Φουσκωνει το κυμα οργης



Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών συνέρρευσε στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να διαδηλώσει για 19η ημέρα στο πλευρό των «Αγανακτισμένων», ευελπιστώντας να αγγίξει το ποσοστό συμμετοχών κατά τη διάρκεια της προηγούμενης πανευρωπαϊκής συγκέντρωσης. 
Τα βλέμματα όλης τη Ευρώπης ήταν στραμμένα στην πλατεία Συντάγματος.

Οι συμμετέχοντες πραγματοποιούν καθημερινά τις καθιερωμένες συνελεύσεις τους με αμεσοδημοκρατικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, διαδικασίες, οι οποίες διαρκούν έως αργά το βράδυ.

Ωστόσο, η προσοχή των «Αγανακτισμένων» πολιτών στρέφεται στη μεγάλη συγκέντρωση της Τετάρτης 15 Ιουνίου, οπότε και θα συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα, και είναι η μέρα της γενικής απεργίας. Τα μέλη του Κινήματος οργανώνονται για μία συγκέντρωση που -όπως λένε- δεν θα έχει προηγούμενο. Έχουν ανακοινώσει ότι, την Τετάρτη, θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Κοινοβούλιο, ενώ παράλληλα την ίδια ημέρα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους εργαζομένους της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ..
Σημειώνεται, δε, ότι όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουν αναφορές με εκτενή ρεπορτάζ στο ελληνικό κίνημα της πλατείας, «το οποίο δίνει δύναμη και στους ''Αγανακτισμένους'' Ισπανούς», όπως επισημαίνουν.
Μετά το πρόσφατο πανευρωπαϊκό ραντεβού στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή, το οποίο συγκέντρωσε 500.000 πολίτες, τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» ελπίζουν σε ακόμη μία μαζική διαδήλωση κατά του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ πλήθος κόσμου αναμένεται να γεμίσει και τις πλατείες πολλών ευρωπαϊκών πόλεων.

Προχωρούν σε αγωγές

Πλέον, ύστερα από 19 ημέρες οργής και αγανάκτησης, οι πολίτες προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Περίπου 1.380 πολίτες του Ηρακλείου Κρήτης απέστειλαν ένα εξώδικο κατά των βουλευτών του Νομού Ηρακλείου. Μέσα από το εξώδικο, το οποίο επέδωσε δικαστικός κλητήρας στους οκτώ βουλευτές του νομού, οι πολίτες επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ποινική δίωξη των αιρετών για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί με προστατεύουν. Το ίδιο έπραξαν και οι «Αγανακτισμένοι» της Πιερίας, οι οποίοι έκαναν εξώδικη διαμαρτυρία κατά των βουλευτών.

Μείνετε συντονισμένοι στο web zougla radio, για να πληροφορείστε συνεχώς για τις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων». Οι ρεπόρτερ της zougla.gr θα βρίσκονται στο σημείο και θα σας μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τι συμβαίνει στο Σύνταγμα.

πηγή:zougla


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum