Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

"Κάνατε θεο σας το μπανιο στην θαλασσα"


Επίθεση από άμβωνος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης σε όσους προτίμησαν το τριήμερο την θάλασσα από τους ιερούς ναούς.

"Έβλεπα στην ειδήσεις χιλιάδες αυτοκίνητα να φεύγουν από την πόλη μας για την Χαλκιδική. Για να πάνε στην θάλασσα. Μα η θάλασσα είναι πρώτα; Για να τα κάνουμε θάλασσα στην ζωή μας; Πρώτα η Αγιά Σοφιά. Η εκκλησία. Να προσευχηθούμε έστω σε ένα ξωκλήσσι. Δεν πάμε όμως.
Πάμε να δροσιστούμε. Θεός έγινε το μπάνιο;;;" είπε πριν από λίγο στο κήρυγμά του ιεράρχης για να προσθέσει. "Και οι ξένοι που τα βλέπουν αυτά αναρωτιούνται. Που είναι η κρίση ρε παιδιά;; Αυτοί ξοδεύουν. Καταναλώνουν".

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εκτίμησε ότι οι Έλληνες ορθόδοξοι "έχουμε αφήσει τον Θεό αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε" ενώ μίλησε και για τους χιλιάδες πτυχιούχους νέους που εγκαταλείπουν την Ελλάδα αναζητώντας δουλειά στο εξωτερικό την στιγμή που "η ελληνική πολιτεία βρίσκει θέσεις δουλειάς σε παράνομους μετανάστες".

"Ας φωτίσει ο Θεός όλους τους πολιτικούς αρχηγούς από τον πρωθυπουργό ώς την Παπαρήγα να κάνουν το καλύτερο για την πατρίδα" είπε στο τέλος διευκρινίζοντας ότι "την Παπαρήγα την βάζω κι αυτήν γιατί αρνείται την εκκλησία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum