Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ημερες Πολυτεχνειου: Ελλειμμα δημοκρατιας

Οι μέρες και οι νύχτες στην Αθήνα πλέον , θυμίζουν ημέρες Πολυτεχνείου... Ολόκληρες γενιές βλέπουν τη ζωή τους να ξεπουλιέται στους δανειστές και το μέλλον τους να προδιαγράφεται, το λιγότερο, δυσοίωνο.
Η νέα γενιά, που συνήθως πρωτοστατεί σε κάθε είδους «κινήματα», φαίνεται πως πλέον έχει τρεις μόνο επιλογές: Να υπομείνει το ξεπούλημα της χώρας, να μεταναστεύσει όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας ή να αντιδράσουν!
Πως μπορούν, όμως, να αντιδράσουν οι νεολαίοι όταν οι γνωστοί-άγνωστοι σπέρνουν τον τρόμο και διώχνουν χιλιάδες  κόσμου από τις πλατείες;
Όταν αστυνομικές δυνάμεις κάνουν υπέρμετρη χρήση βίας, όταν οι καταγγελίες για «ληγμένα δακρυγόνα», ακόμη και καταγγελίες για ρήξη ασφυξιογόνων πληθαίνουν, τότε ο κόσμος θα φοβάται μήπως χάσει ακόμη και τη ζωή του. Αυτό είναι άλλωστε και το μόνο που μένει… Χωρίς συντάξεις, χωρίς δουλειά, χωρίς ελπίδα, χωρίς πατρίδα.
Γιατί κάποιοι έσκυψαν το κεφάλι στους δανειστές και δέχτηκαν να τους την παραδώσουμε… Οι μέρες που ζούμε, λένε πολλοί, θυμίζουν ημέρες Πολυτεχνείου. Το έλλειμμα δημοκρατίας και η επιβολή δια της ράβδου, εξοργίζουν τους χιλιάδες Αγανακτισμένους Έλληνες πολίτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum