Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Οι αυτοαποκαλουμενοι «ομορφοι» την πατησαν απο… ασχημους χακερ

«Εστέτ» σελίδα που απέκλειε όσους δεν ήταν ωραίοι δέχτηκε ξαφνικά 30.000 απρόσκλητους
Ένα αμφιλεγόμενο site κοινωνικής δικτύωσης αποκλειστικά για «όμορφους» ανθρώπους, όπου όσοι κρίνονται δυσειδείς απορρίπτονται χωρίς πολλά πολλά, «χτυπήθηκε» από έναν ιό με το όνομα …«Shrek», από το ομώνυμο τερατόμορφο κινηματογραφικό καρτούν. Το αποτέλεσμα ήταν να δοθεί αυτόματα η δυνατότητα σε χιλιάδες «άσχημους» να εγγραφούν και η λειτουργία του site να τιναχτεί στον αέρα.

Τα μέλη του BeautifulPeople.com οφείλουν να περάσουν ένα αυστηρό στάδιο εκτίμησης στο οποίο κάποιοι, ήδη χρήστες του site, ψηφίζουν εάν κάποιος είναι αρκετά ελκυστικός για να γίνει αποδεκτός στην online κοινότητα. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία …«φέις κοντρόλ» διακόπηκε τον προηγούμενο μήνα, επιτρέποντας στον καθένα να γίνεται μέλος, ανεξαρτήτως της εμφάνισης του.

Οι ιδιοκτήτες σήμερα απολογήθηκαν σε περισσότερους από 30.000 ατυχείς ανθρώπους που έγιναν κατά λάθος αποδεκτοί στο site και αργότερα διώχθηκαν ως άσχημοι. «Υποπτευθήκαμε ότι κάτι συνέβαινε όταν δεκάδες χιλιάδες νέα μέλη έγιναν αποδεκτά μέσα σε περίοδο 6 εβδομάδων, απ' τους οποίους πολλοί δεν είχαν ωραία εμφάνιση», είπε ο διευθύνων σύμβουλος Greg Hodge.

«Απαντήσαμε αμέσως, διορθώνοντας τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός Shrek και βάζοντας κάθε νέο μέλος πίσω στη διαδικασία εκτίμησης με νόμιμη και δημοκρατική ψήφο. Το αποτέλεσμα είναι ότι έχουμε χάσει περισσότερα από 30.000 πρόσφατα μέλη. Λυπούμαστε ειλικρινά για τους ατυχείς ανθρώπους που έγιναν αποδεκτοί κατά λάθος στο site και που πίστευαν, για λίγο καιρό, ότι ήταν όμορφοι», αναφέρει η ανακοίνωση.
Η προέλευση του Shrek ιού ακόμα ερευνάται αλλά πιστεύεται ότι ένας πρώην υπάλληλος μπορεί να είναι υπεύθυνος.Ένας ομιλητής είπε ότι το σαμποτάζ προκλήθηκε έναν από τους 5,5 εκατομμύρια ανθρώπους που απορρίφθηκαν απ' το site.
Νέες προδιαγραφές ασφάλειας έχουν δημιουργηθεί ώστε να αποτραπούν οποιεσδήποτε άλλες παραβιάσεις που δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές ομορφιάς, σύμφωνα με το site.
To ΒeautifulPeople.com έχει περισσότερα από 700.000 μέλη παγκοσμίως. Κατά μέσο όρο ένας στους επτά που κάνουν αίτηση γίνεται αποδεκτός. Η πλειοψηφία των επιτυχημένων νέων μελών έρχεται από τις ΗΠΑ, την Δανία και τη Γαλλία, ενώ η Αγγλία είναι ανάμεσα στις χώρες με το μεγαλύτερο αριθμό απορρίψεων, μαζί με τη Ρωσία και τη Πολωνία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum