Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Πανω από 11 εκατομμυρια sites απεκλεισε η Google !

Σε μια προσπάθεια για πιο ασφαλή διαδίκτυο η Google προέβη στον αποκλεισμό από τη μηχανή αναζήτησης της όλων των site που η κατάληξη στο domain name τους τελείωνε σε .co.cc, η παραπάνω κατάληξη ανήκει στα Νησιά Κόκος και έχουν κατηγορηθεί ότι φιλοξενούν sites με παράνομο υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα sites με αυτή τη κατάληξη έχουν υλικό που περιέχει malware και προσπαθεί να κάνει phising με αποτέλεσμα να βλάπτει τους χρήστες που το επισκέπτονται, ο αριθμός των σελίδων που μποκαριστικαν υπολογίζεται ότι είναι περίπου 11.383.736.

Αν τα στοιχεία είναι αληθινά τότε μιλάμε για το μεγαλύτερο αποκλεισμό domain name που έγινε ποτέ,δυστυχώς όπως γίνεται πάντα τη πλήρωσαν και πολλοί που δεν φταίνε αφού πολλά αξιοπρεπή blogs όπως αυτά που ανήκουν στο wordpress αποκλείστηκαν χωρίς λόγο.

Η Google δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ψάχνει για επιβλαβή sites μέσα από αυτοματοποιημένες διαδικασίες με σκοπό τον αποκλεισμό περισσότερων τέτοιον sites έτσι ώστε να γίνει το διαδίκτυο πιο ασφαλή για τους χρήστες .

 

2 σχόλια:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum