Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

"Ο αριθμος π ισουται με 6,28 και οχι με 3,14".

Μία ανατρεπτική θεωρία για την μαθηματική σταθερά "π", προτείνει ομάδα μαθηματικών και άλλων ειδικών από όλον τον κόσμο.
  Σύμφωνα με αυτήν, η επιστημονική κοινότητα πρέπει να παραδεχτεί πως μέχρι σήμερα έκανε λάθος στον υπολογισμό του αριθμού "π" αφού αυτός δεν ισούται, λένε, με 3,14 της περιφέρειας του κύκλου, αλλά με την ακριβώς διπλασια τιμή, δηλαδή με 6,28!
  Και οι ανατροπές δεν σταματούν εδώ! Η ίδια ομάδα επιστημόνων, υποστηρίζει πως
κακώς εκφράζεται η σταθερά με το ελληνικό γράμμα "π"- το οποίο προέρχεται από το αρχικό γράμμα της λέξης "περιφέρεια". Προτείνουν μάλιστα να αντικατασταθεί ο συμβολισμός αυτός από το -επίσης ελληνικό- γράμμα "Τ".
  Εκατοντάδες μαθηματικοί από όλο τον κόσμο έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για την προώθηση αυτής της ιδέας και μάλιστα σε πολλές χώρες έχουν δημιουργηθεί ήδη "ομάδες Τ". Οσοι μετέχουν όσοι υποστηρίζουν ότι το "Τ" και όχι το «π» είναι η φυσική σταθερά του κύκλου και ζητούν να επικρατήσει η συγκεκριμένη μαθηματική σταθερά.
 Εδώ και χρόνια πάντως πολλοί άνθρωποι επιχειρούν να ανακαλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερους δεκαδικούς αριθμούς του "π".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum