Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

"Αφεση αμαρτιων" σε καφετεριες της πολης μας που ειχαν παραβασεις


Παρά το γεγονός ότι με την οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας το πελατειακό σύστημα δέχθηκε δριμεία κριτική, στον δήμο Βέροιας δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να χτυπηθεί. Για ακόμη μια φορά, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, βρήκε τον τρόπο να αθωώσει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ταλαιπωρούν τον πολίτη με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων τους, με τη αιτιολογία ότι θα πρέπει πρώτα να οριοθετηθούν οι χώροι ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων με την χάραξη κίτρινης γραμμής (δεν προβλέπεται από πουθενά τέτοια διαδικασία) έξω από το κάθε κατάστημα και να τιμωρούνται μόνο όσοι τις παραβιάζουν.
Ακόμη και καταστήματα με σειρά μηνύσεων από την αστυνομία για παραβάσεις, απέφυγαν την ανάκληση άδειας λέγοντας ότι δεν αναπτύσσουν πλέον παράνομα τραπεζοκαθίσματα και με την υπόσχεση ότι συμμορφώθηκαν.
Στην συνεδρίαση της Παρασκευής, όσοι είχαν πολεοδομικές και υγειονομικές παραβάσεις και τις διόρθωσαν, προσκόμισαν την έγγραφη βεβαίωση και αθωώθηκαν. Όσοι είχαν παραβάσεις λόγω τραπεζοκαθισμάτων, «εφευρέθηκε» η δικαιολογία της κίτρινης γραμμής και πήραν απαλλαγή. Για να μην μπουν όμως όλα τα μέλη της επιτροπής στο «ίδιο τσουβάλι», να σημειώσουμε ότι κ. Βοργιαζίδης, Μιχαηλίδης, Λαζαρίδης, Χατζηθανασίου τάχθηκαν υπέρ των ανακλήσεων αδειών σε αντίθεση με τους Δάσκαλο, Γουναρά, Γκέκα, Παπαδόπουλο, Κοστογλίδου που με την ψήφο τους απάλλαξαν τους παραβάτες.
Για την ιστορία, τιμωρήθηκε με ανάκληση άδειας μόνο ο ιδιοκτήτης του καφέ «Νουβό», επειδή άπλωσε τραπεζοκαθίσματα στο πεζοδρόμιο χωρίς άδεια (οι προηγούμενοι που απαλλάχθηκαν είχαν άδεια αλλά ξεπερνούσαν τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων που δικαιούνταν να τοποθετήσουν). Έγινε ανάκληση άδειας κι από άλλο ένα κατάστημα απέναντι από το πάρκα της Ελιάς (Σοσιάλ) αλλά χωρίς κανένα κόστος για τον ιδιοκτήτη διότι έχει ξεκινήσει ήδη την έκδοση νέας άδειας και από μια κρεπερί της οδού Ελιάς που δεν ενοχλούσε μεν τους περαστικούς αλλά δεν είχε άδεια για τραπεζοκαθίσματα.






πηγη:pliroforiodotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum