Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Αντιθετοι με το νομοσχεδιο για τα ΑΕΙ οι πρυτανεις


Οι πρυτάνεις, με την ολοκλήρωση της συνόδου τους που πραγματοποιήθηκε στην Αγριά Βόλου με βασικό θέμα το νέο νόμο πλαίσιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και τα οικονομικά των πανεπιστήμιων, υπογράμμισαν σε ανακοίνωσή τους ότι καμία μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι εφικτή, χωρίς την συμμετοχή της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, κατηγορώντας για εμπάθεια την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Όπως επισημάνθηκε, η Σύνοδος αναλαμβάνει πρωτοβουλία για συντεταγμένη ενημέρωση της κοινής γνώμης, των κομμάτων και των θεσμικών οργάνων της Βουλής και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα και την ελληνική κοινωνία να υπερασπιστεί το αγαθό της Παιδείας.
Υπογραμμίστηκε επίσης ότι η Σύνοδος δεν είχε επίσημη ενημέρωση για τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο, ενώ υποστηρίζουν ότι οι εξελίξεις θα αποδειχθούν επιζήμιες για τα Πανεπιστήμια και την κοινωνία.
Τονίστηκε επίσης ότι «δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί την αυτοτέλεια και την διαφάνεια των Πανεπιστημίων όταν παύονται οι εκλεγμένες διοικήσεις και καταλύεται η εσωτερική Δημοκρατία, όταν παραδίδεται πλήρως η διοίκηση σε εξωτερικούς παράγοντες , όταν ακυρώνεται η ισότιμη συμμετοχή των μελών της ΔΕΠ στις πανεπιστημιακές διαδικασίες, καταργείται η δημοκρατικότητα των οργάνων και ακυρώνεται η συμμετοχή των συνιστωσών της πανεπιστημιακής κοινότητας». Όπως σημειώνεται στο ψήφισμά τους οι εξελίξεις οδηγούν την μετατροπή του Πανεπιστημίου σε εταιρεία, μετακυλώντας το κόστος λειτουργίας στην ελληνική οικογένεια.
Από τη Δευτέρα η πανεπιστημιακή κοινότητα θα αρχίσει σειρά επαφών με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να τα ενημερώσουν για τις θέσεις της, ενώ παράλληλα η υπουργός Παιδείας έχει καλέσει τους πανεπιστημιακούς σε διαδοχικές συναντήσεις, προκειμένου να τους δοθεί το τελικό κείμενο του νομοσχέδιου. Επίσης τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσουν εκτάκτως και οι πρόεδροι των ΤΕΙ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum