Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ενωπιον δικαστηριου ο μακελαρης της Νορβηγιας

Σήμερα θα οδηγηθεί στον δικαστή ο 32χρονος Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ ο οποίος...
ευθύνεται για το θάνατο 93 ανθρώπων στη Νορβηγία - άλλοι 97 έχουν τραυματιστεί, ενώ τέσσερις ακόμη αγνοούνται, μετά την επίθεση στο νησί Ουτόγια.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει την παράταση της κράτησης του δράστη, έως ότου γίνει η δίκη τις για τις ανθρωποκτονίες που ο ίδιος ομολόγησε ότι τέλεσε.


Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στη Νορβηγία, «η παράταση της κράτησης αφορά χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, το οποίο όμως είναι ανανεώσιμο».


Αξίζει να σημειωθεί πως προς το παρόν δεν ανακοινώνεται απ την αστυνομία στο Όσλο οτιδήποτε σχετικό με τη διανοητική κατάσταση του Μπέριγκ Μπρέιβικ. Όπως έγινε γνωστό, πριν παρουσιαστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, θα εξεταστεί από ψυχολόγο. Ο ίδιος πάντως, σύμφωνα με το δικηγόρο του, παραμένει ατάραχος, πιστεύοντας μάλιστα ότι δεν έχει κάνει τίποτα το μεμπτό!


Ελεύθεροι αφέθηκαν οι έξι Νορβηγοί οι οποίοι είχαν συλληφθεί από την Νορβηγική Αστυνομία ως ύποπτοι για τα αιματηρά γεγονότα στο Όσλο.


Η αστυνομία σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική ομάδα Delta, είχε συλλάβει το μεσημέρι τους έξι Νορβηγούς, ωστόσο με ανακοίνωση της πριν από λίγη ώρα τόνισε πως τελικά δεν είχαν καμία σχέση με τις δύο επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή 93 ανθρώπων.


Εν τω μεταξύ, η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας εγκληματολόγος της Σκότλαντ Γιάρντ πρόκειται να συνδράμει την αστυνομία του Οσλο στο έργο της διαλεύκανσης των συνθηκών, κάτω απ τις οποίες 93 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.


Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι η νορβηγική αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει την ανταλλαγή πληροφοριών και με το δίκτυο της Ιντερπόλ.


Πάντως, η νορβηγική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο δράστης δημοσίευσε αντι-ισλαμικό μανιφέστο 1.500 σελίδων, λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις. Στο βιβλίο αυτό στο Ίντερνετ περιγράφεται ο σχεδιασμός, η παρασκευή των εκρηκτικών και η βίαιη φιλοσοφία που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στην επίθεση με όπλο σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, στο νησί Ουτόγια.

«Όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερο να σκοτώσεις πολύ περισσότερους από αρκετούς, ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να μειώσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του πλήγματος» σημειώνει» ο Μπρέιβικ στο μανιφέστο με τίτλο «2083 - Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας»
















newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum