Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΒΕΡΟΙΩΤΕΣ προσοχη στη νεα απατη στο Facebook, με αφορμη την τραγωδια στο Oσλο

Υπό το φως των επιθέσεων με βόμβες και των πυροβολισμών στη Νορβηγία την Παρασκευή, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι απατεώνες θα προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν μια τέτοια τραγική κατάσταση. Ωστόσο, αυτό ακριβώς συμβαίνει εδω και 2 ημέρες στο Facebook, καθώς έχει κυκλοφορήσει ένα υποτιθέμενο βίντεο από μια κάμερα ασφαλείας στο Όσλο που δείχνει την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε κτίριο της νορβηγικής κυβέρνησης, στην οποία τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν.
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε κάμερα ασφαλείας που να κατέγραψε ένα τέτοιο βίντεο, τουλάχιστον απ’όσο γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Έτσι, αν δείτε το ακόλουθο μήνυμα στο Facebook : “[Video] OSLO Security Camera Captures Blast!”, μην κάνετε κλικ σε αυτό αλλά διαγράψτε το από το News Feed σας και αναφέρετε το στο Facebook. Η συγκεκριμένη απάτη μολύνει έναν χρήστη ανά δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Sophos, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο, τα θύματα ανακατευθύνονται σε ένα ψεύτικο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο που μιμείται το Facebook. Έπειτα, τα θύματα θα κληθούν να συμπληρώσουν μια έρευνα, και ένα IQ τεστ. Μετά από αυτό, θα ζητηθεί ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου που θα χρεώνει 2 δολάρια ανά ερώτηση, τέσσερις φορές την εβδομάδα!
Οι απάτες στο Facebook φαίνεται να πολλαπλασιάζονται αυτές τις μέρες, εκμεταλλεύοντας την περιέργεια ή τις επιθυμίες των ανυποψίαστων θυμάτων. Ως γνωστόν, τα βίντεο είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τρόπος για να τραβήξουν το ενδιαφέρον. Το ίδιο έγινε και με το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum