Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Βέροια: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο “Και οι αστυνομικοί έχουν μάνες”


Ημερίδα, εμπνευσμένη από μια αυθόρμητη αντίδραση της μητέρας ενός αστυνομικού, κατά τη διάρκεια προσαγωγής στην Εισαγγελία Κοζάνης των συλληφθέντων για την διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης, διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) το Σάββατο (27-04-2013), στη Βέροια.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας, αναφέρονται τα εξής:
Επιχειρώντας μια επιστημονική προσέγγιση στο μήνυμα που ήθελε να εκπέμψει η μητέρα του συναδέλφου μας με την εμβληματική της φράση «Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες», η Ομοσπονδία αναζήτησε τον προβληματισμό και τις προτάσεις των συμμετεχόντων στο καίριο θέμα «Η οικογένεια του Αστυνομικού σε συνθήκες κρίσης», με συντονιστή των εργασιών το δημοσιογράφο κ. Πάσχο Μανδραβέλη και εισηγητές διακεκριμένους επιστήμονες. Στο πλαίσιο δε των εργασιών, βραβεύτηκε η μητέρα του αστυνομικού κ. Λιάνα Τσολερίδου, καθώς και οι συνάδελφοί μας από τις Α.Δ. Ημαθίας και Κοζάνης, που συμμετείχαν στη σύλληψη των υπόπτων.
Με την πρωτοβουλία της αυτή η κα Τσολερίδου αφύπνισε συνειδήσεις και γι’ αυτό χρήζει δημόσιου επαίνου και θαυμασμού. Εξάλλου με την πράξη της αυτή, μας καλεί η ίδια να αντιμετωπίσουμε με περισσότερο πείσμα και αγωνιστικότητα τα χρόνια προβλήματα της αστυνομικής οικογένειας, αξιοποιώντας και τις επιστημονικές προσεγγίσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της Ημερίδας.
Βέροια: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο Και οι αστυνομικοί έχουν μάνες Στα πλαίσια της ανωτέρω Ημερίδας, η Ομοσπονδία μας, βράβευσε τη συγκεκριμένη μητέρα, τιμώντας στο πρόσωπό της τις μητέρες όλων των Ελλήνων Αστυνομικών. Χαιρετισμό απηύθυνε, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας κ. Απόστολος Μούρτης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χρήστος Φωτόπουλος, η γραμματέας της Γραμματείας Γυναικών κ. Μαρία Γιαννακοπούλου ανέπτυξε το θέμα «Από την αγωνία της νιότης στο Γολγοθά της επιβίωσης», ενώ η κ. Τσολερίδου, παραλαμβάνοντας την αναμνηστική πλακέτα που της επιδόθηκε από τον πρόεδρο της
Ομοσπονδίας, κατέθεσε με πόνο ψυχής την αγωνία της ως μια από τις χιλιάδες μητέρες των Ελλήνων Αστυνομικών, που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα τόσο των παιδιών τους, όσο και γενικότερα τα προβλήματα του αστυνομικού θεσμού.
Τόνισε δε για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της ότι εκείνη την ώρα «ένιωσα σαν την μάνα του Χριστού που έβλεπε και άκουγε τις οργισμένες κραυγές “άρον – άρον σταύρωσον…”. Εκείνη την ώρα είπα δεν θα κλάψω, δεν θα μείνω άπραγη. Είπα θα φωνάξω πώς και οι Εσταυρωμένοι έχουν μάνες! Ποιοι είναι αυτοί που μου ζητούν να χαμηλώσω το κεφάλι, να σιωπήσω; Υπάρχουν μάνες που ξέρουν πως τα παιδιά τους τραβάνε για την άδικη σταύρωση, όπως υπάρχουν και μάνες που ξέρουν πως τα παιδιά τους είναι στη θέση του Βαραββά και επιδιώκουν την εξιλέωση μέσα από τον στημένο όχλο. Κι όταν οι άνθρωποι γίνονται όχλος, γίνονται στιγμιαία άνους, άρα εργαλεία άλλων».
Στη συνέχεια, ο Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ευθύμιος Λαμπρίδης ανέπτυξε το θέμα: «Εξηγώντας το υψηλό στρες του αστυνομικού: Προσέγγιση στη συνάρθρωση ατομικών-ψυχολογικών διεργασιών και διαπραγμάτευσης του κοινωνικού στερεοτύπου», ενώ η κα Αθηνά Καραμίντζιου, Υπαστυνόμος Α’ (ΥΓ) της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ψυχολόγος, μίλησε για το: «Επάγγελμα και οικογένεια στη ζωή του αστυνομικού: Μαζί… Όμως αλλιώτικα».
Η τελευταία εισήγηση ήταν για την «Πατρική οικογένεια του αστυνομικού και τον κοινωνικό ρόλο της Αστυνομίας» και έγινε από την κα. Ελένη Φώτου, Ψυχολόγο, Υποψήφια διδάκτωρ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης – Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πρόεδρο της ΜΚΟ «BIA STOP».
Βέροια: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο Και οι αστυνομικοί έχουν μάνες Τις εργασίες της ημερίδας τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Μητροπολίτη Βέροιας κ.κ. Παντελεήμονα ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Δημήτριος, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Καρούντζος, ο εκπρόσωπος του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Ποδιώτης, εκ μέρους της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Δ. Τσακνάκης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργία Μπατσαρά, η δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Θεοδώρα Μπαλτατζίδου, εκ μέρους του ΚΚΕ ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωάννης Ζιώγας, εκπρόσωποι των βουλευτών κ.κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη και Κώστα Γιοβανόπουλου, ενώ χαιρετιστήρια επιστολή έστειλαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλους, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Δημήτρης Τσουκαλάς με τον συντονιστή του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ίδιου κόμματος κ. Τάσο Μαυρόπουλο.
Επίσης, τίμησαν τις εργασίες ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ΠεριφέρειαςΔυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος κ. Ηλίας Στεφανής, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας Ταξίαρχος κ. Ν. Μπαντουβάκης, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης Ταξίαρχος κ. Γ. Καραϊτσης, ο Διευθυντής Σχολής Αστυφυλάκων Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Χατζηβασιλειάδης, ο Διευθυντής Σχολής Μετεκπαίδευσης κ. Διονύσης Κούγκας, ο υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας κ. Αλέξανδρος Κουβακάς, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και ενώσεων αστυνομικών, συνάδελφοι με τις οικογένειές τους και πολίτες.
Η Ομοσπονδία θα αξιοποιήσει τις παρεμβάσεις και τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε, προκειμένου να θωρακιστούν οι Έλληνες αστυνομικοί και οι οικογένειές τους, όπως επιβάλλουν οι επικίνδυνες – στρεσογόνες συνθήκες εργασίας των μελών τους, απαιτώντας προς τούτο από την Πολιτεία και την ελληνική κοινωνία, σεβασμό στο ρόλο τους, με διάθεση κριτικής και αυτοκριτικής όπου τούτο απαιτείται και από τις δυο πλευρές, κυρίως δε με την αναζήτηση των κοινών εκείνων σημείων που αφενός θα αφήνουν πίσω τους αρνητικά στερεότυπα και προκαταλήψεις του παρελθόντος και αφετέρου που θα εμπεδώνουν τις καλές σχέσεις αμοιβαίας συνεργασίας και εμπιστοσύνης πολιτών, για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας:Αλλαγές στο πρόγραμμα των δρομολογίων



Από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ημαθίας ανακοινώνεται ότι λόγω της εορταστικής περιόδου θα γίνει αλλαγή στο πρόγραμμα δρομολογίων
Συγκεκριμένα:
- Τη Μ. Παρασκευή 3 Μαΐου 2013 , όπως και τη Δευτέρα και την Τρίτη, 6 και
7 Μαΐου αντίστοιχα, θα ισχύσει το πρόγραμμα δρομολογίων των Κυριακών.
- Την Κυριακή 5 Μαΐου, ανήμερα του Πάσχα, δε θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο
-Το Μ. Σάββατο 4 Μαΐου, το τελευταίο δρομολόγιο από Βέροια προς Θεσσαλονίκη θα αναχωρήσει  στις 8 μ.μ και το αντίστοιχο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Βέροια και Νάουσα θα αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη στις 20:45
-Επίσης από τις 8 Μαΐου αλλάζει η ώρα αναχώρησης του δρομολογίου από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, μέσω Αλεξάνδρειας. Αντί της 15:00, η αναχώρηση θα γίνεται στις 15:15
Για πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται και στα τηλέφωνα 
2331022342 για τα υπεραστικά δρομολόγια και 
2331023334 για τις τοπικές γραμμές
Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ημαθίας εύχεται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Μην κατεβάζετε πολλά σκουπίδια το Πάσχα!!!



Από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος – Καθαριότητας – Πολ. Προστασίας Τμήμα Καθαριότητας – Ανακυκλώσιμων υλικών δόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση - ενημέρωση: 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι την Κυριακή του Πάσχα δεν θα γίνει καμία αποκομιδή σκουπιδιών και την Δευτέρα 6 Μαΐου θα καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες από 2 απορριμματοφόρα. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε να μην «βγάλετε» σακούλες απορριμμάτων για 1 ή 2 ημέρες, βοηθώντας στην προσπάθειά μας να διατηρηθεί η πόλη καθαρή. Έτσι θα αναδείξουμε την κουλτούρα μας και τον πολιτισμό μας στον κάθε επισκέπτη της πόλης μας. Ας συμβάλλουμε όλοι λοιπόν, στο να περάσουμε αυτές τις γιορτινές ημέρες σ’ ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημαθία..Συνελήφθη για μικροποσότητα ναρκωτικών


Στις 28.04.2013 το βράδυ συνελήφθη στην Παλιά Εθνική Οδό Βέροιας – Θεσσαλονίκης (ύψος Σ.Σ. Βέροιας), από αστυνομικούς της ΟμάδαςΠρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, 28χρονος ημεδαπός, για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Φιλανθρωπική εκδήλωση σε καφέ της Βέροιας...Μια ευαίσθητη κίνηση!!



Το Envy Cafe-Bar στέκεται δίπλα στο παιδί και βοηθάει έμπρακτα/. Όλοι μας πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να το δείξουμε την Τετάρτη 24 Απριλίου όπου έχει διοργανωθεί στο Envy μια εκδήλωση με σκοπό να βοηθήσει την "Πρωτοβουλία για το παιδί" δίνοντας μέρος από τα έσοδα της μέρας! Είναι εύκολο για όλους μας εκείνη την μέρα να διαλέξουμε το Cafe Bar Envy και πίνοντας έναν καφέ ή ένα ποτό να βοηθήσουμε σε αυτό τον πολύ σημαντικό σκοπό και να δώσουμε χαρά σε πολλά μικρά παιδιά....

Ραντεβού την Τετάρτη 24 Απριλίου στο Envy
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Το Ανοιξιάτικο Moda Show στην Βέροια


Για μια ακόμα φορά ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την λέξη μόδα, έναν από τους καλύτερους διοργανωτές event στην Ελλάδα ,Γιάννης Σισμανίδης ετοίμασε ακόμη ένα Moda Show για την άνοιξη του 2013!Συγκεκριμένα την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 22:00 στο cafe-bar 4 Εποχές  θα πραγματοποιηθεί μια εκπληκτική επίδειξη μόδας!Τα μοντέλα που θα κερδίσουν τα βλέμματα του κόσμου είναι η Νάνσυ Δρακούλη,Μαίρη Καραπαναγιώτου και Πέτρος Κράλης!!Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου θεωρείται δεδομένη καθώς όλα τα Moda Show ήταν ασφυκτικά γεμάτα....

Ραντεβού με την μόδα την Τετάρτη 24 Απριλίου στο 4 Εποχές!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Δήμος Βέροιας: « Χάθηκε η ευκαιρία για γιατρούς στα Ριζώματα…»


Η δημοτική αρχή Βέροιας ανακοίνωσε τα εξής: "Ένα θλιβερό πρόσωπο απέναντι στις φλέγουσες ανάγκες της κοινωνίας έδειξαν με τον πιο εμφαντικό τρόπο οι σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας, γι άλλη μια φορά κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Απριλίου.
Η Δήμαρχος εισηγήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να συζητηθεί η παραχώρηση της χρήσης για ένα χρόνο του παλαιού Δημοτικού καταστήματος στα Ριζώματα, για να αναπτυχθεί άμεσα εκεί ένα Κοινωνικό Ιατρείο με επτά (7) γιατρούς, που θα υποδείκνυε ο Ιατρικός σύλλογος Ημαθίας (παθολόγους, ΩΡΛ, καρδιολόγο, οδοντίατρο, οφθαλμίατρο και παιδίατρο), οι αμοιβές των οποίων θα προέρχονταν από δωρεά.
Οι παρατάξεις της μειοψηφίας καταψήφισαν την πρόταση με αποτέλεσμα να μην υπάρξει η ενισχυμένη πλειοψηφία που προβλέπει ο κανονισμός για την συζήτηση έκτακτων θεμάτων.
Παρότι δόθηκαν εξηγήσεις για το κατεπείγον του θέματος, καθώς υπήρχαν πολύ στενά χρονικά περιθώρια για την αποδοχή της συγκεκριμένης δομής που προσφέρει χορηγός στο Δήμο μέσα από συνεργασίες με εθελοντικές οργανώσεις άλλων χωρών της Ε.Ε., οι σύμβουλοι των παρατάξεων του κ. Τσαβδαρίδη και της κ. Σοφρόνωφ, δεν θέλησαν να συμβάλουν με την ψήφο τους.
Τονίζεται ότι στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της κοινότητας Ριζωμάτων κ. Οικονόμου ο οποίος μίλησε για την αποδοχή που έχει η πρόταση της δημιουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου στα Ριζώματα, απ τους κατοίκους του πρώην Δήμου Μακεδονίδος, αφού συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην επίλυση προβλημάτων πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε μια απομακρυσμένη περιοχή απ το Νοσοκομείο της Βέροιας, σε μια εποχή που η κρίση πλήττει και την δημόσια υγεία. Άλλωστε, η εισήγηση της Δημάρχου έγινε μετά και την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ριζωμάτων.
Οι σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας προέταξαν και πάλι τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες που καθορίζουν μέχρι σήμερα τη στάση τους σε όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους Δημότες και προκειμένου να ακυρώσουν μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής γύρισαν την πλάτη στις ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών της δημοτικής ενότητας Μακεδονίδας.
Δυστυχώς μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας πληροφορηθήκαμε ότι η δράση θα μεταφερθεί σε πιο φιλόξενο Δήμο για να αναπτύξει το Κοινωνικό Ιατρείο και αυτό μας το διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος της εκεί περιοχής.
Η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου μήπως είναι καιρός να αντιληφθεί ότι σε αυτήν την τόσο δύσκολη εποχή πρέπει να πάψει να τιμωρεί τους πολίτες για το αποτέλεσμα των περασμένων εκλογών;
Ο πολιτικός αμοραλισμός κατέγραψε μια νίκη χαρακωμάτων σε βάρος της κοινωνίας των ορεινών κοινοτήτων των Πιερίων"

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στην Καλλιθέα της Βέροιας στην ‘ημέρα αλληλεγγύης’



Εντυπωσιακά υψηλή και συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση του κόσμου κατά την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων «ημέρα αλληλεγγύης – Αλληλεγγύη και Ανθρωπιά στην Κρίση που μας Περιβάλλει», που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βέροιας – Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης της ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.
Οι εκδηλώσεις αφορούν την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης στην εποχή της οικονομικής κρίσης μέσα απ τη συγκέντρωση τροφίμων για απόρους.
Χθες, Τετάρτη 17 Απριλίου, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου και βρέθηκε στο θεατράκι της Αγ. Παρασκευής και την πλ. Καπετανίδη. Δεκάδες παιδιά του 9ου Δημοτικού ήταν εκεί και σχημάτισαν συμβολικά μια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης, ενώ εκατοντάδες πολίτες προσέρχονταν και άφηναν σακούλες με τρόφιμα που συγκέντρωνε το προσωπικό της Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου με τη συμμετοχή 5ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Προμηθέας στα Εβραίικα από τις 10 το πρωί ως τις 13.30 το μεσημέρι.
Την Παρασκευή 19 Απριλίου, τελευταία ημέρα των τριήμερων εκδηλώσεων αλληλεγγύης στην πλατεία Δημαρχείου από τις 11 έως τις 13.30 το μεσημέρι με τη συμμετοχή των παιδιών από το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο, οι πολίτες μπορούν να συμβάλουν στη συγκέντρωση τροφίμων για τους άπορους συμπολίτες μας ενόψει των γιορτών της Ανάστασης.
Παρόντες  στην εκδήλωση ήταν η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κοινωνικής Προστασίας υγείας και εθελοντισμού ,Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, ο Πρόεδρος της ΚΑΠΑ ,Παύλος Παυλίδης και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διονύσιος Διαμαντόπουλος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή 19/4 τα εγκαίνια του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας


Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 θα τελεστούν τα εγκαίνια του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνη Ρουπακιώτη.
Ήδη από τις αρχές του έτους (2013) όλες οι δικαστικές υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Βέροιας στεγάζονται στο νέο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης.
Η τελετή του αγιασμού θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 και εν συνεχεία το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας κ. Δημήτριο Ζυγουλιάνο
Χαιρετισμός από την Πρόεδρο Πρωτοδικών Βέροιας κ. Καλή Στεφανίδου
Χαιρετισμός από τη Δήμαρχο Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη
Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κωνσταντίνο Καραπαναγιωτίδη
Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα
Χαιρετισμός από τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου
Χαιρετισμός από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνη Ρουπακιώτη
Περιήγηση στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου
Δεξίωση

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 47χρονος στην Βέροια για χρέη στο δημόσιο


Συνελήφθη σήμερα (17.04.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ένας ημεδαπός 47 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.  Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό 226.691,83 ευρώ.  Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιγράφουν στο εξωτερικό την ανάπλαση της Βέροιας..Δείτε την εικόνα


Την παραπάνω εικόνα που βλέπουμε εδώ και αρκετούς μήνες στην Βέροια σας την έχουμε ξανά παρουσιάσει! Ο διάδρομος των τυφλών οδηγεί κατευθείαν στην… κολώνα της ΔΕΗ!Για να μην λέμε μόνο για τα δικά μας βρήκαμε και στο εξωτερικό κάποιον εξίσου ιδιοφυή άνθρωπο που ακολούθησε τον δρόμο που χάραξε η ανάπλαση της Βέροιας...


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων Βέροιας με την Γιουβέντους


πό τα Εκπαιδευτήρια ανακοινώθηκε η έναρξη της σημαντικής συνεργασίας με τη Juventus Soccer Schools. H Μεγάλη Ιταλίδα Κυρία, η Ομάδα των 30 Πρωταθλημάτων Ιταλίας, των 2 Champions Leagues, των 3 Κυπέλλων UEFA, του 1 Κυπέλλου Κυπελλούχων, των 9 Κυπέλλων Ιταλίας, των εκατομμυρίων φιλάθλων βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2009 σε αποκλειστική συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα και τώρα εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τα Εκπαιδευτήρια Βέροιας.
Αποστολή της Juventus Soccer Schools είναι να δημιουργήσει την καλύτερη σχολή ποδοσφαίρου στον κόσμο, και να εμπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους παίκτες να στοχεύουν ψηλά και να μεγαλώνουν σαν πρωταθλητές!
Βασίζεται στις παρακάτω αρχές
Παιδική Προστασία: H απόλυτη προστασία και ψυχοσωματική υγεία του παιδιού είναι ύψιστης σημασίας.
Μοναδικότητα: H δημιουργία της εμπειρίας Juventus, που μπορεί να μεταφέρει τη μοναδική αίσθηση και τα συναισθήματα της Juventus.
Η φιλοσοφία της Juventus: H διαφύλαξη μέσα και έξω από το γήπεδο, της φιλοσοφίας της Juventus, των αξιών, της ιστορίας και της παράδοσής της.
Εκπαίδευση: Η επιλογή και εκπαίδευση όλου του προσωπικού, με τέτοιο τρόπο, ώστε να σέβεται και να προωθεί τις υψηλές προδιαγραφές της Juventus Soccer Schools, τόσο σε επίπεδο διδασκαλίας όσο και συμπεριφοράς.
Διασκέδαση: Η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος, όπου το ποδόσφαιρο είναι περισσότερο άμιλλα και διασκέδαση και λιγότερο ανταγωνισμός.
Η Juventus Soccer Schools απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 5-16 ετών και εφαρμόζει ένα μοναδικό, διεθνώς αναγνωρισμένο μοντέλο εκπαίδευσης ποδοσφαίρου, αποτέλεσμα μελέτης των διάφορων πλευρών της φυσικής και προσωπικής ανάπτυξης του κάθε παιδιού. Οι προπονήσεις και η πρόοδος των παιδιών εποπτεύεται και αξιολογείται από το team της Juventus Soccer Schools Ιταλίας. Τα παιδιά προπονούνται δύο απογεύματα την εβδομάδα και δίνουν έναν αγώνα κάθε Σαββατοκύριακο (εντός ή εκτός έδρας).
Όλοι οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν το Juventus Nike Κit που περιέχει:
* 2 Nike λευκά κοντομάνικα προπονητικά μπλουζάκια
* 2 Nike μαύρα προπονητικά σορτσάκια
* 2 Nike ζευγάρια μαύρες κάλτσες ποδοσφαίρου
* 1 Nike φόρμα προπόνησης (τζάκετ και φόρμα)
* 1 Nike hard case τσάντα
Μια σειρά από projects όπως το Gollissimo, τα Summer Camps, το Juventus Personal Training, ενδυναμώνουν το έργο της Juventus Soccer Schools και συμπληρώνουν την εκπαίδευση και ψυχαγωγία των παιδιών.
«Πιστεύουμε ότι το επίπεδο και η ποιότητα της αθλητικής εκπαίδευσης που παρέχεται στη Juventus Soccer Schools θα ανταποκριθεί απόλυτα στις υψηλότερες προσδοκίες σας και θα γεμίσει δημιουργική δράση και αληθινή αθλητική παιδεία τα απογεύματα των παιδιών μας.
Σας προσκαλούμε στην επίσημη παρουσίαση - ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, στις 17:30 στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων μας.
Την ενημέρωση θα κάνουν οι κ.κ. Christian Miccono (Project Manager Juventus Soccer Schools Greece), Γιώργος Παναγιωτόπουλος (Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων & Ανάπτυξης Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα)» αναφέρει η ανακοίνωση των Εκπαιδευτηρίων Βέροιας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κανόε καγιάκ στον Αλιάκμονα


Το Αθλητικό τμήμα του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας, υποστήριξε παράλληλα με τον ετήσιο «Γύρο της Λίμνης» του Αλιάκμονα , στις 14 Απριλίου 2013, με το τέλος της εκδήλωσης και την δράση του ΝΑΣΗ «κανόε καγιάκ». Ο ΝΑΣΗ με σύσσωμο το ΔΣ και πολλούς αθλητές του συλλόγου φρόντισε για την επιτυχία της παράλληλης δράσης με συμμετοχή 300 φίλων του ποταμού. Οι εκπαιδευτές και συνοδοί των ομάδων ανά 15 , με σωσίβια, και με προσωπικό ασφαλείας την ομάδα διάσωσης -επιβιβάζονται στα κανό για μια βόλτα στο ποτάμι που σε συνδυασμό με τον πολύ καλό καιρό, απόλαυσαν οι 150 τολμηροί μικροί και μεγάλοι.
Για την διεξαγωγή της δράσης, έδωσε άδεια η ΔΕΗ (τμήμα Ασωμάτων). Ο Πρόεδρος του ΝΑΣΗ δήλωσε, "οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια, το ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας και τον προέδρο του κ. Παύλο Παυλίδη , για την αμέριστη βοήθεια της δράσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και συγχαρητήρια πρέπει κυρίως να απονεμηθούν στο τμήμα Προγραμματισμού Αθλητικών Δράσεων ( Ρωμύλος Αλεξανδρίδης- Παπαγεωργίου Ρούλα- Σαζακλίδη Βασίλη- Ελένης Μαραντίδου), επίσης ευχαρίστησε και την κα Γιαμουστάρη (διευθύντρια του ΚΑΠΑ) για την παρουσία της και την συμμετοχή της, όπως επίσης τον Αντιδήμαρχο κ Παπαδόπουλο Βασίλη".

Διαβάστε Περισσότερα »

Κέρδισε μια μπλούζα Vagrancy στο Just Men..


Το κομμωτήριο Just men που έχει κερδίσει το μεγαλύτερο ποσοστό νέων ανθρώπων και όχι μόνο, για να ευχαριστήσει τους πελάτες κάθε μήνα κληρώνει ένα μπλουζάκι σε συνεργασία με την Vagrancy!!!To καλύτερο είναι ο μεγάλος τυχερός του εκάστοτε μήνα μπορεί να διαλέξει οποιαδήποτε αυτός επιθυμεί!!Στην φωτογραφία παρακάτω βλέπουμε τον Νίκο Αναδιώτη που προτίμησε να χτενιστεί όταν ήρθε στην Βέροια στο κομμωτήριο Just men...φορώντας φυσικά μια μπλούζα του φίλου του Δημήτρη Καλπάκη!!
Προτίμησε και εσύ το Just Men και μπορεί να κουρεύεσαι δίπλα στον Νίκο Αναδιώτη ή στην χειρότερη να φύγεις με μια μπλούζα Vagrancy ως δώρο!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατασχέθηκαν χρυσαφικά από ενεχυροδανειστήριο στην Βέροια



Δικογραφία σχηματίστηκε χθες (15.04.2013) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, σε βάρος ενός υπηκόου Αλβανίας 31 ετών και μίας ημεδαπής 34 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, σε αστυνομική έρευνα του καταστήματος - ενεχυροδανειστήριου του 31χρονου στη Βέροιας Ημαθίας, βρέθηκαν
και κατασχέθηκαν δέκα συσκευασίες με διάφορα χρυσαφικά, τα οποία δεν είχαν εγγραφεί στο προβλεπόμενο βιβλίο και δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί η νόμιμη προέλευσή τους από την 34χρονη υπάλληλο του καταστήματος.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Βέροιας.    

Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μεγάλη η συμμετοχή στην εθελοντική δράση Let’s Do It στον Αλιάκμονα



Με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών κάθε ηλικίας οργανώθηκε από το Δήμο Βέροιας για δεύτερη συνεχή χρονιά η δράση Let’s Do It Greece. Η δράση πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 14 Απριλίου, στην περιοχή γύρω από την κοίτη του Αλιάκμονα στο ύψος του φράγματος, με τους εθελοντές να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκαταστήσουν την περιοχή από την αδιαφορία μερίδας συμπολιτών μας.  Ο ποταμός Αλιάκμονας που περιβάλλεται από ένα υπέροχο φυσικό τοπίο αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου, με πολλούς όμως επισκέπτες του να αποδεικνύονται ιδιαίτερα «ματαιόδοξοι», αφήνοντας τα σημάδια της παρουσίας τους αναλλοίωτα στο χρόνο… 
Οι εθελοντές αφού αναγνώρισαν το «καλό γούστο» των ασυνείδητων φίλων του ποταμού για την επιλογή τους να βρωμίσουν τη μοναδικού φυσικού κάλλους περιοχή, έλαβαν γάντια και σακούλες, χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και ξεκίνησαν τον αγώνα της αποκατάστασης.

Για μικρούς και μεγάλους ήταν μια μέρα αποκαλύψεων, με τα αντικείμενα που συλλέχτηκαν να ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις κάθε φαντασία. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθεια των συμμετεχόντων που είδαν μέσα σε μερικές ώρες την περιοχή να μεταμορφώνεται και τη φύση να ξανά ζωντανεύει.

Συνεισφέροντας σ’ αυτό το μικρό «θαύμα», οι εθελοντές ένιωσαν τεράστια χαρά και συμφώνησαν ότι συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Βέβαια, παρότι υπήρξε γενικότερη ικανοποίηση για τον όγκο των απορριμμάτων που τελικώς συλλέχτηκε, όλοι ευχήθηκαν τα σκουπίδια να μη ξανά βρουν το δρόμο της επιστροφής!

Μέρες σαν αυτή, η πόλη δείχνει το πιο φωτεινό και ζωντανό πρόσωπό της, στέλνοντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι «κάτι αλλάζει» γύρω μας προς το καλύτερο, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε πως η πλειοψηφία των εθελοντών ήταν νεαροί μαθητές ενώ η συμμετοχή ξεπέρασε κατά πολύ εκείνη της αντίστοιχης περσινής δράσης.

Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί θερμά το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, την περιβαλλοντική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Βέροιας και κάθε εθελοντή ξεχωριστά για τη δυναμική συμμετοχή τους στον καθαρισμό της περιοχής του φράγματος Αλιάκμονα, προάγοντας έτσι τις αξίες της ανιδιοτελούς κοινοτικής προσφοράς και της αγάπης για το περιβάλλον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαπάτησαν ηλικιωμένη στην Βέροια την απέσπασαν το ποσό 14.800 Ευρώ



Με το πρόσχημα γνωριμίας με συγγενικό της πρόσωπο, της απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 14.800 Ευρώ
Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένης στη Βέροια Ημαθίας με το πρόσχημα γνωριμίας με συγγενικό της πρόσωπο.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού, ο  οποίος ταυτοποιήθηκε ως
ένας εκ των δραστών της απάτης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την καταγγελία ηλικιωμένης ότι ο προαναφερόμενος από κοινού με ένα ακόμα άτομο την προσέγγισαν την 10.04.2013 και με το πρόσχημα της δήθεν επαγγελματικής σχέσης με το γιό της και επικαλούμενοι υποτιθέμενες οφειλές του, της απέσπασαν από αυτήν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται  στο ποσό των 14.800 ευρώ, το οποίο ο 34χρονος μετά την ταυτοποίησή του το επέστρεψε ολόκληρο στην ηλικιωμένη.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε με την κατηγορία της απάτης, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Βέροιας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξέσπασμα... παραμονής η Βέροια, 5-0 τον Πλατανιά


Σαρωτική ήταν η Βέροια που επιβλήθηκε 5-0 του Πλατανιά και παρέμεινε «ζωντανή» στο κόλπο της παραμονής, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον... γερόλυκο Ιωάννου.
Η «Βασίλισσα του Βορρά» ήθελε μόνο τη νίκη και το απέδειξε από το πρώτο λεπτό, παίζοντας φουλ επίθεση, με τους Χανιώτες να μην μπορούν να αντιδράσουν. Μπροστά σε 5.000 φίλους της η Βέροια έκανε ένα από τα καλύτερά της παιχνίδια, φτάνοντας άνετα στη νίκη.
Το 27’ ο Κόστλι έκανε το 1-0, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ιωάννου. Στο 33’ από σέντρα του Ολαϊτάν έκανε το 2-0, ενώ στο 49’ και στο 74’ από μπαλιές του Κόστλι ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ-τρικ, για το 4-0. Το χορό των γκολ έκλεισε ο Ολαϊτάν το 89’ για το τελικό 5-0, ύστερα από μπαλιά του Ιωάννου.
ΒΕΡΟΙΑ: Κοτταρίδης, Γεωργιάδης, Ορέστες, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Καλογέρης, Γκιγιέρμο, Ολαϊτάν, Γεωργέας, Ιωάννου, Κόστλι (77’ Καλτσάς)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ζαλούντοκ, Στόλερ, Κουρτεσιώτης, Ποτουρίδης, Δημήτρης (46’ Μαραγκουδάκης), Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (46’ Δέντσας), Τετέ, Αναστασάκος, Ναζλίδης (65’ Μπέλιτς), Γιάννου




Διαβάστε Περισσότερα »

Το νούμερο ένα καλοκαιρινό στέκι για φαγητό στη Βέροια


Το νέο γυράδικο-ψητοπωλείο στο κέντρο της πόλης με το πανέμορφο μπαλκονάκι όπως είναι και η ονομασία του άνοιξε το Σάββατο με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγάλη και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις τόσο με τον  μοναδικό του φιλικό περιβάλλον όσο κυρίως με τις εκπληκτικές γευστικές του απολαύσεις. !!!Το μυστικό του είναι τα εγχώρια νωπά κρέατα που προσφέρει στις καλύτερες τιμές...



Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Θανατηφόρο τροχαίο με ένα νεκρό στην Εγνατία οδό κοντά στην Βέροια


Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χθες το βράδυ (11/4/2013) στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Αλεξάνδρεια – Κουλούρα.Πιο συγκεκριμένα, στο ύψος της Ξεχασμένης σημειώθηκε η σύγκρουση μεταξύ τριών οχημάτων, ενός Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου που οδηγούσε 49χρονος, ενός Ι.Χ. Φορτηγού που οδηγούσε 54χρονος και ενός Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου που οδηγούσε 40χρονος.
Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 49χρονου οδηγού, το σοβαρό τραυματισμό δύο επιβατών 23 και 66 ετών του πρώτου οχήματος και τον ελαφρύ τραυματισμό του 54χρονου οδηγού του Ι.Χ. Φορτηγού και του 49χρονου οδηγού και ενός επιβάτη 23 ετών του δεύτερου Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διεξάγεται από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

kathemera.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταπλακώθηκε εργάτης του Δήμου Βέροιας την ώρα εργασιών!!!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ: 
Χθες 11-04-2013 και περί τις 12:40’ η Υπηρεσία μας ενημερώθηκε για απεγκλωβισμό ατόμου που είχε καταπλακωθεί κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών στην συμβολή των οδών Κίμωνος και Φωκίωνος στην Δ.Κ. Βεροίας του Δήμου Βέροιας. Αμέσως κινητοποιήθηκαν δύο (2) Πυροσβεστικά Οχήματα και οκτώ (8) Πυροσβέστες και ο απεγκλωβισμός του ατόμου έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το άτομο τραυματισμένο, διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βέροιας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βέροια:Συγκέντρωση συσκευασμένων ειδών τροφίμων από την "Ομάδα Αλληλεγγύης"



Η "Ομάδα Αλληλεγγύης και Δράσης Βέροιας" οργανώνει πρόγραμμα συγκέντρωσης συσκευασμένων ειδών τροφίμων από Δευτέρα 15 Απριλίου μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, τα οποία θα διατεθούν σε εθελοντική οργάνωση της πόλης ανάλογα με τις ανάγκες που θα διαπιστωθούν Όποιος επιθυμεί μια μικρή προσφορά για τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό συμπολιτών μας, που οδηγούνται στην απόγνωση από την αγωνία της καθημερινής επιβίωσης εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής της εξαθλίωσης, ενημερώνουμε ότι μέλη της ομάδας γι' αυτό το σκοπό θα βρίσκονται στο χώρο συγκέντρωσής μας στην ΕΛΗΑ 
(είσοδος από το "24") με το εξής πρόγραμμα: 18.30-19.30 τις μέρες ΔΕΥΤΈΡΑ 15, 22 ΚΑΙ 29 και ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΚΑΙ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο της ομάδας μας: 6984095996. Θα βοηθήσει να το διαδώσετε και σε φίλους και γνωστούς σας.
Διαβάστε Περισσότερα »

3ος Γύρος Λίμνης Αλιάκμονα (2013 – VERIA Fun Run)




ΚΑΙ ΜΕΤΑ CANOE-ΚΑΥΑΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΣΗ!!!Ο Μορφωτικός-Αθλητικός Σύλλογος Βεροίας «Ημαθίων», έχοντας υπόψη τη δυνατότητα συνεισφοράς του αθλητισμού στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής, καθιέρωσε από το έτος 2011, τον ετήσιο «Γύρο της Λίμνης» του Αλιάκμονα, κατά τα πρότυπα διοργανώσεων που είναι διεθνώς γνωστές σαν “Fun Run” με ελεύθερη συμμετοχή διαγωνιζομένων. Καλούμε όλους τους φορείς, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, τους μαθητές και δασκάλους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, να μετάσχουν στο 3ο Γύρο της Λίμνης, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου 2013 και θα περιλαμβάνει τρείς διαγωνισμούς: α) Με ποδήλατα, β) με πατίνια & σκέϊτμπόρντς και γ) τροχάδην. Όποιος δεν θέλει να διαγωνισθεί στα 3,5χλμ της διαδρομής, θα ακολουθήσει τους διαγωνιζόμενους απολαμβάνοντας τη διαδρομή βάδην, και θα χαρίσει στον εαυτό του ένα υγιεινό απόγευμα. Η πρώτη εκκίνηση θα δοθεί στις 1600ω από το νότιο άκρο της γέφυρας (εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου), μετά το τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών. 

Πιστοί στην παράδοση που δημιουργούμε για συνεργασία προθύμων, φέτος την πραγματοποίηση του γύρου θα ακολουθήσει παρουσίαση κανόε-καγιάκ και άλλων δράσεων από το Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Ημαθίας (ΝΑΣΗ).


 Ο 1ος Γύρος ήταν αφιερωμένος στο περιβάλλον. Ο 2ος έγινε προς τιμήν της αυτοθυσίας των Επτά Ηρωίδων του Γαλακτού Πιερίων.  Ο 3ος γύρος αφιερώνεται στη μνήμη των παιδιών της περιοχής μας που χάθηκαν στο τροχαίο των Τεμπών στις 13 Απριλίου 2003, σαν μνημόσυνο στη συμπλήρωση 10 χρόνων από το τραγικό ατύχημα. Αυτό το ατύχημα πρέπει να αποτελεί το ύψιστο μάθημα σωστής οδικής συμπεριφοράς σε όλους τους Βεροιώτες και όχι μόνο, για να μη συμβεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Καινούργιο μαγαζί για φαγητό στο κέντρο της πόλης



Ιδιαίτερες και μοναδικές γευστικές επιλογές θα μπορούμε να δοκιμάσουμε στο καινούργιο γυράδικο ψητοπωλείο που  θα ανοίξει σε λίγες μέρες στο κέντρο της πόλης σε έναν ζεστό και όμορφο  χώρο!!Τα χειροποίητα υλικά και οι μοναδικά καινούργιες γεύσεις θα κλέψουν τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας μέρα!Χάρη στην θέση που βρίσκεται αναμένεται να γίνει το νέο στέκι και για τσιπουράκι στο κέντρο της πόλης!Τους ευχόμαστε καλές δουλειές!
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις δυο γυναικών στη Βέροια για πλαστά ευρώ



Συνελήφθησαν χθες (02.03.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, δύο ημεδαπές 16 και 26 ετών για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.  Ειδικότερα, στη Βέροια, η 16χρονη προέβη σε συναλλαγή με 52χρονη ημεδαπή που διατηρεί περίπτερο και της παρέδωσε χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας (10) Ευρώ αμφίβολης γνησιότητας, έγινε όμως αντιληπτό από την 52χρονη και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.  Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η προαναφερόμενη την 31.03.2013 και την 01.04.2013 προέβη σε συναλλαγές με την 52χρονη ιδιοκτήτρια περιπτέρου και της παρέδωσε επιπλέον τρία χαρτονομίσματα συνολικής ονομαστικής αξίας (50) Ευρώ, όλα αμφίβολης γνησιότητας.  Από την έρευνα προέκυψε ότι τα προαναφερόμενα χαρτονομίσματα τα προμηθεύτηκε η 16χρονη από την 26χρονη.  Συνολικά 
κατασχέθηκαν τέσσερα χαρτονομίσματα, δύο ονομαστικής αξίας των (10) Ευρώ και δύο ονομαστικής αξίας των (20) Ευρώ. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Γιοβανόπουλος: Μασκαριλίκι τα Φωτοβολταϊκά Πάρκα



Μασκαριλίκι χαρακτήρισε τα φωτοβολταϊκά πάρκα ο βουλευτής Ημαθίας κύριος Κώστας Γιοβανόπουλος. Στην δήλωση του τόνισε χαρακτηριστικά: "Τα ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ στα αγροκτήματα εξελίσσονται σε μασκαριλίκι : Το κράτος δελέασε όσους είχαν π.χ. 50.000 € οικονομίες να επενδύσουν. Δανείστηκαν οι άνθρωποι ακόμη 150.000 € υποθηκεύοντας σπίτια, οικόπεδα κλπ. Με τα 200 χιλιάρικα αγόρασαν την εγκατάσταση, γερμανικής κυρίως προέλευσης. Η τιμή συμφωνήθηκε με το ελληνικό κράτος, για να πληρώνεται η δόση στην τράπεζα, ο ΦΠΑ, και να μένει ικανό κέρδος για τον επενδυτή.Ήδη οι πληρωμές καθυστερούν ένα περίπου 7μηνο. 
Όταν μπαίνουν χρήματα στο λογαριασμό η τράπεζα τα κρατά για τη δόση. Ξαφνικά μπαίνει χαράτσι 30% στο τζίρο των επιχειρήσεων αυτών! Αποτέλεσμα: Η δόση δεν εξοφλείται, ο ΦΠΑ μένει απλήρωτος, οι επενδυτές δεν παίρνουν πια φορολογική ενημερότητα. Τελικά αντί για κέρδη, ψάχνουν λεφτά για να συμπληρώσουν τη δόση του δανείου ώστε να μην κατάσχει η τράπεζα τα φωτοβολταϊκά τους πάρκα.

Τρομερά πράγματα. Ασύντακτο χάος. Σε συνάντησή μας με τον υφυπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου λήφθηκε η διαβεβαίωση πως εντός Απριλίου θα αναζητηθεί διέξοδος για το μέγα αυτό ζήτημα. Οι ισορροπίες κρέμονται σε μια κλωστή. Οι χαρατσωμένοι επενδυτές έχουν χάσει τις αποταμιεύσεις και τον ύπνο τους. Περιμένοντας με αγωνία ανησυχώ, ανησυχώ και συμπαρίσταμαι".
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας


Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η ημέρα αυτή δίνει μια ωραία αφορμή για δράσεις σχετικές με το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία, όχι μόνο στις σχολικές ομάδες που πραγματοποιούν προγράμματα για τη λογοτεχνία και τη φιλαναγνωσία, αλλά σε όλους τους μαθητές όλων των σχολείων μας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας μας προσκαλεί  όλο τον Απρίλιο να πάρουμε μέρος σε δημιουργικές δράσεις και εργαστήρια με θέμα “Χρόνια Πολλά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν!”.
Ελάτε να πάρετε μέρος σε δραστηριότητες που προσφέρουν ευκαιρίες για δημιουργία, καινοτομία, επικοινωνία και εναλλακτική μάθηση. Ανακαλύψτε τις εκπλήξεις που κρύβει! Σας περιμένουμε μικρούς & μεγάλους! 
Δείτε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων:

Δευτέρα 1 Απριλίου – Τετάρτη 3 Απριλίου, τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.
Η Βιβλιοθήκη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με μια σειρά από δράσεις:
Αλληλογραφήστε με τον αγαπημένο σας ήρωα μέσω e mail! Τι θα ήθελες να πεις στην Κοκκινοσκουφίτσα, στους 7 νάνους, στον Πινόκιο, αν μπορούσες;; Έλα στη Βιβλιοθήκη για να επικοινωνήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον αγαπημένο σου παραμυθένιο ήρωα. Εσύ θα του στείλεις ένα γράμμα ή μια ζωγραφιά και αυτός θα σου απαντήσει!!!
Για όλες τις ηλικίες. Ανοιχτή δράση.
Παραμυθο-παντομίμα! Το γνωστό αγαπημένο παιχνίδι με παραμύθια. Ελάτε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας!
Για όλες τις ηλικίες. Ανοιχτή δράση.
Λαβύρινθος παραμυθιών στο μαγνητικό μας τοίχο. Η Κοκκινοσκουφίτσα κι ο Κοντορεβιθούλης δεν χάθηκαν μόνο στο δάσος αλλά και στο λαβύρινθο των παραμυθιών! Έλα να τους βοηθήσεις να βγουν.
Για όλες τις ηλικίες. Ανοιχτή δράση.
Μαραθώνιος ανάγνωσης παραμυθιών. Μικροί και μεγάλοι ελάτε να μοιραστείτε μαζί μας το αγαπημένο σας παραμύθι διαβάζοντάς το στην παρέα της Βιβλιοθήκης. Λίγη πρόβα στο σπίτι και τολμήστε το!!
Για όλες τις ηλικίες. Ανοιχτή δράση. Στα Μαγικά κουτιά. Δηλώστε συμμετοχή στη Βιβλιοθήκη.
Τετάρτη 3 Απριλίου, 5.00 – 7.00 το απόγευμα
Το χρυσό κλειδί των παραμυθιών! Ανακαλύπτουμε τις μεταμορφώσεις και το ρόλο που παίζουν στις αγαπημένες μας ιστορίες και διασκεδάζουμε εντάσσοντάς τις σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι δικής μας έμπνευσης.
Για παιδιά 6-12 ετών. Ανοιχτή δράση.
Για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων για μικρούς και ενήλικες για όλο τον Απρίλιο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας προειδοποιεί για την παράνομη χρήση των πεζοδρομίων



Η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Βέροιας ειδοποιεί τους πολίτες, επαγγελματίες και ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων – περιπτέρων να:
 μην καταλαμβάνουν τους κοινόχρηστους χώρους στους οποίους απαγορεύεται η χρήση (πεζοδρόμια – οδοστρώματα – πλατείες – πεζόδρομους), με κάθε είδους εμπόδια (γλάστρες, διαφημιστικές πινακίδες – σταντ, τραπεζοκαθίσματα κτλ).
• μην χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια – πλατείες – πεζόδρομους) χωρίς την απαιτούμενη από τον Δήμο άδεια χρήσης.
Στους παραβάτες θα επιβληθούν όλες οι νόμιμες κυρώσεις που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ και τα πρόστιμα για αυθαίρετη χρήση πεζοδρομίου – κοινοχρήστου χώρου .
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην ελεύθερη, ασφαλή και απρόσκοπτη διέλευση των πεζών, των ΑμΕΑ και την ομαλή στάθμευση και κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους της πόλης μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

To Veria-City-News επέστρεψε



Μετά από ένα διάλειμμα λίγων ημερών το  Veria-City-News επέστρεψε και συνεχίζει την συνεχή ενημέρωση προς όλους εσάς...Ξεκουραστήκαμε και είμαστε έτοιμοι να σας μεταδίδουμε κάθε μέρα,  όλη μέρα πληροφορίες και νέα που μόνο εδώ τα μαθαίνεται πρώτοι.....Πάντα κρατάμε το επίπεδο ψηλά...Πραγματική ενημέρωση,χωρίς κοτσομπολιά και αναρτήσεις χαμηλού επιπέδου...!!!
Η νεανικότερη σελίδα της Βέροιας.....



 Veria-City-News
H Μεγαλύτερη Παρέα Της Βέροιας


Διαβάστε Περισσότερα »
 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum